Le Marche (de Marken)

Vakantiehuis in Le Marche
Due cappuccini, per favore!

 

De regio Le Marche in midden Italië kenmerkt zich door een mooie afwisselende natuur, veel rust, vriendelijke en gastvrije mensen. Het massatoerisme is hier niet doorgedrongen waardoor het echte Italiaanse leven nog altijd overal om je heen te voelen is. De dorpjes en steden brengen je terug in de tijd en ademen rust uit.

 

De Marchianen houden van lekker eten, dus op culinair gebied valt er ook genoeg te ontdekken. Voor zonliefhebbers zijn er uitgestrekte zandstranden aan de "Riviera della Palme". Wie van de bergen en de natuur houdt, kan zijn hart ophalen in het natuurpark van de Monti Sibillini.

 

Strand

Vakantiehuis Le Marche
Conero

 

De stranden van Le Marche aan de Adriatische kust liggen op 25 minuten rijden met de auto. Je bent dan aan de Riviera delle Palme. Langs de gehele 170 kilometer lange kuststrook wisselen zand- en kiezelstranden elkaar af.

 

De bekendste badplaatsen zijn Port San Giorgio, Grottammare, Numana en San Benedetto del Tronto. Voor de kinderen zijn er langs de kust waterparken te vinden.

 

Iets verder in noordelijke richting liggen de stranden van Sirolo, Numana en Marcelli. Dit is dicht bij het Conero Nationale Park. Hier worden de mooie standen omringd door hoge krijtrotsen. Deze zijn vaak alleen met de boot vanuit Numana te bereiken, maar zeer de moeite waard.

 

 

Natuur

Vakantiehuis Le Marche
Monti Sibillini

 

De ongerepte natuur is vooral wandelend goed te ontdekken. In de omgeving van Casa Castagno hebben we diverse wandelingen beschreven, zodat je vanuit huis kunt genieten van de prachtige vergezichten over het heuvellandschap. Het is heerlijk om door de zonnebloemvelden, wijn- en olijfboomgaarden te wandelen en daarna lekker te ontspannen bij het zwembad of op het terras van Casa Castagno.

 

Serieuze bergwandelingen zijn vooral te maken in het nationale park Monti Sibillini. Hier zijn veel uitgezette wandelingen in verschillende niveaus. De bergketen is als onderdeel van de Apennijnen een must voor de liefhebber van de bergen.

Met toppen tot 2476 m (Monte Vettore) zijn de uitzichten overweldigend. Op de mooie dagen zijn de zee en de hoge bergen van de Abruzzo (Gran Sasso) goed te zien.  

 

 

Sportief

Valantiehuis Le Marche
Fietshuur Grottammare

 

Op sportief gebied is er naast het maken van bergwandelingen genoeg te doen. Langs de kust van Grottammare naar San Benedetto zijn lange mooie fietspaden aangelegd, zodat je ongehinderd onder de palmbomen door kunt fietsen. Fietsverhuur is mogelijk in Montottone en aan de kust.

Ook voor mountainbikers zijn er gemarkeerde routes.

In het weekend zijn er heel wat wielrenners die de heuvels van Le Marche aanvallen waarna ze voor de lunch een pizza Biciclette nemen om weer op krachten te komen.

 

Naast zwemmen in de Adriatische zee zijn er ook mogelijkheden om een rondje golf te spelen. In de nabijheid van Casa Castagno vind je een 18 (Conero Golf) en een 9 (I Lauri Golf) holes baan.

 

LOCATIE

 

Le Marche ligt ingesloten tussen de Adriatische zee en de Apennijnen. De afstand tussen de bergtoppen van de Monti Sibillini en de zandstranden is slechts 50 kilometer.  Casa Castagno staat aan de rand van het pittoreske dorpje Montottone in de provincie Fermo in het zuidelijke deel van Le Marche. In slechts 15 minuten wandel je naar het dorpje met supermarkt, bakker, slager en natuurlijk de bar

 

Vanaf Utrecht is de afstand 1550 kilometer. Er zijn diverse mogelijkheden om tegen redelijke tarieven te vliegen. De beste optie is met Ryanair vanaf Dusseldorf Weeze naar Ancona of Pescara. Rotterdam Perugia (Transavia) is een perfect alternatief.